Onderzoek

Onderzoek bestaat bij ons uit een vragenlijst, een gesprek en lichamelijk onderzoek. Hieronder leggen we zo goed mogelijk uit wat u kunt verwachten.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak hebben wij uw identiteitskaart en verzekeringspas nodig. Als u een verwijsbrief heeft, wilt u deze dan meenemen?
Tijdens de eerste afspraak gaan we zo uitgebreid mogelijk inventariseren wat de klachten in de bekkenregio zijn. Vaak volgt pas in een volgend consult een lichamelijk onderzoek. 

Lichamelijk onderzoek

We onderzoeken uw houding, uw buik, de ademhaling en uw bekkenbodem, zowel in rust als tijdens hoesten en persen. We doen indien noodzakelijk ook inwendig onderzoek in overleg met de patiënt. En we maken eventueel gebruik van meetapparatuur, de MAPLe of de rectale ballon. We kunnen ons voorstellen dat u dit misschien vervelend vindt. Wij zullen er alles aan doen om u op uw gemak te stellen. In enkele gevallen, afhankelijk van uw klachten vragen we u om thuis een aantal lijsten bij te houden, bijvoorbeeld met betrekking tot uw voeding en uw toiletbezoek. Als het nodig is maken we een echo en doen we urineonderzoek. We zullen u alles van tevoren goed uitleggen.

Behandelplan

Wanneer wij  alle onderzoekgegevens hebben verzameld, bespreken we de uitkomsten en de behandelmogelijkheden. Daarna stellen we een behandelplan op. Dan weet u waar u aan toe bent en wat u van ons kunt verwachten. Omdat wij in ons expertisecentrum nauw samenwerken met diverse specialismes kunnen we alle onderzoeken snel doen en kan uw behandeling kort daarna beginnen.

Behandelingen