Uit balans

Onze fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en onverklaarde pijn en vermoeidheid. De oorzaak kan van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn. Het gaat dan om klachten in en rondom het bekken die een andere oorzaak kunnen hebben. De lichamelijke klachten kunnen te maken hebben met een verstoring in de balans tussen lichamelijke en psychische belasting. De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is soms niet zo duidelijk. Een duidelijk medische diagnose is niet altijd te stellen. Dat kan u een gevoel van onbegrip kan geven. Kortom… u bent uit balans!

Weer in balans: behandeling en advies

In het behandeladvies kan er voor gekozen worden om naast de behandeling van de klachten in het bekkengebied ook de spanning elders in het lichaam en/of geest te gaan behandelen. Er kan dan een advies komen om binnen ons centrum een afspraak te maken met de fysiotherapeut.

Het eerste gesprek met de fysiotherapeut is gericht op het samen zoeken van factoren die van invloed kunnen zijn op uw klachten. Dat kan zijn op basis van privé, werk en/of persoonlijke factoren. Afhankelijk van uw hulpvraag, het gesprek en het onderzoek, worden de doelen bepaald en wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Eventueel kan er in de behandeling gewerkt worden met biofeedback.
Onze fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning.

Voor meer informatie over biofeedbacktherapie kunt u terecht op de website van de Ergofocus.